top of page
Kongsberg_skisenter_jan_2016_01.jpg

Fakta om anlegget

Skimore Kongsberg kan tilby 12 km nedfarter med 5 heiser og en totalkapasitet på 6 000 personer i timen. En 4-seters ekspressheis tar deg fra Funkelia og helt til toppen av Gruveåsen med fantastisk utsikt over Kongsberg by.

Vinter

Løypene i Kongsberg har noe for enhver smak, enten du er nybegynner eller mer erfaren alpinist. Her finnes eget familieområde med barnevennlig heis som sørger for trivsel for de minste. Kongsberg er kjent som et eldorado for snowboardere og jibbere, og har naturligvis egen terrengpark. Alle nedfarter er flombelyst. I vår skikro kan du nyte deilig mat i en lun atmosfære, eller hva med å nyte utsikten fra Sølvstua med en kopp rykende varm sjokolade. Kanelsnurren er verdensberømt og den vil du ikke gå glipp av. I skiutleia kan du leie fullt alpin- og snowboardutstyr, eller få utført service på dine egne ski eller brett. I sportshop’en finner du alt du trenger for en dag i bakken. Vi tilbyr skikurs for grupper eller enkeltpersoner.  Skimore Kongsberg har rikelig med parkeringsplasser og du når Kongsberg på under 1 time fra Oslo, Drammen, Vestfold og Telemark.   

Sommer

Hovedattraksjonene vår i sommerhalvåret er Formula G banen. Bilene er uten motor, men vi kan love at tyngdekraften gir deg nok fart og spenning nedover den asfalterte løypa med doserte svinger.
Kun Drop-in. Bruk av banen er er selvfølgelig inkludert i Skimore-medlemskapet. Alle medlemmer MÅ ha med heiskort for å ta heisen opp med bilene.  

Er du mer interessert i sykkel er områdene på toppen av anlegget et eldorado for sykling. Har du ikke sykkel selv har  vi sykler til utleie.

 

Området på toppen er også flott for fotturer. Masse flotte områder å utforske. Heisen frakter deg raskt og effektivt til toppen. 

Det er også mulig å melde seg på guidede turer til Gruveåsen, kontakt oss på booking@skimorekongsberg.no for mer informasjon og priser. 

Nede på sletta har vi masse aktiviteter tilgjengelig, her er bl.a. mulig å leie basket- eller volleyballbane. 
Du kan låne enkle leker i Velkomstsenteret for en dag på sletta.

 

Sportsbutikken er åpen med sommervarer. I Velkomstsenteret kan du leie sykler og kjøpe billetter til både heis og Formula G banen.

I Kroa får du kjøpt både varm og kald mat og selvsagt våre kjente hjemmelagde kanelsnurrer. Og når sola skinner er det supert å sitte på verandaen og nyte at familien holder seg i aktivitet.

Hvorfor ikke ta den nye stolheisen vår opp og ta et bad i Kongens Gruve dam etter en liten gå eller sykkel tur? Avslutt med en kanelsnurr og is i Kroa før du setter deg i bilen og kjører hjem.

Viste du at alle Skimore aktiviteter er inkludert i Skimore medlemskapet?

NYHETER

_VB02962_1.jpg

SKIMORE APPEN

Home screen_Skimore.png

EN APP -

MANGE BRUKERE!

I Skimore-appen vil du oppdage en rekke nyttige funksjoner. Og som en av de få anleggene i verden, gir vi deg nå muligheten til å bruke telefonen som heiskort! Med appen kan du enkelt administrere medlemskap, kjøpe gjestepass, eller til og med booke tid i våre klatreparker og kjelkeutleie – alt på en praktisk og enkel måte.

google play.png
bottom of page